Træning og Løb

I Falcon BMX klub er der flere trænings hold.
Opdelingen af disse hold er opdelt efter “Aldersrelateret Trænings Koncept” som Christian Munk har været med til at udvikle læs om BMX ATK her

På alle  hold er det primære fokus udvikling. Dette betyder ikke at alle ryttere skal udvikle sig til elite ryttere, men at alle ryttere altid skal blive bedre fra gang til gang. Kernen i ATK er at BMX rytterne skal træne sammen med andre ryttere, som har Ca. samme antal erfaringsår, alder og niveau. Dette betyder også at der er et naturligt flow og at alle ryttere vil bevæge sig op af trappen.
Hver af de trænings hold vil blive beskrevet i det efterfølgende sammen med trænings tider.

Prøvetræning/Indslusnings træning: Se under Prøvetræning

Falcon BMX er en forening drevet af de frivillige kræfter i klubben, derfor forventes det at man alle bidrager til at vedligeholde klubbens cykler, klipper græs og ordner banen.

Træning af BMX på den udendørs bane er afhængig af vejret, så derfor varierer opstarten og slutningen af trænings sæsonen lidt, men typisk ser en sæson sådan ud:

Marts         – Opstart af træning om lørdagen

April           – Standerhejsning og hverdags træning påbegyndes.

– Løbssæsonen starter

Maj-juni     – Normal træning og løb

Juli              – Sommerferie

August/september    – Normal træning og løb

September/oktober    – Lørdags træning påbegyndes

– Vintertræningen starter

Oktober-Marts         – Indendørs træning eller pause

En typisk træning

På tværs af alle holdene er der en rød tråd ift. turnerings strukturen.

Træningen starter altid med opvarmning, som består af rolig cykling og udstrækning. Der næst er der træning af gate-starter

Efterfølgende er der fokus på en eller to af de andre grundelementer af holdets grundelementer. Det er vigtigt at have lange bukser, langærmet trøje og solide sko er på samt at medbringe en drikkedunk.

Da BMX kan være en farlig sport skal der under træninger altid være forældre opsyn med sit eget barn. Efter aftale kan man lave aftale med andre forældre at de også fører opsyn med ens barn, her skal der være udvekslet telefon numre så man kan komme i kontakt med forældre til en hver tid.

Tilmelding: https://falconbmx.klub-modul.dk/cms/TeamOverview.aspx

Vel mødt i Falcon BMX: Sofiendalsvej 80, 9200 Aalborg SV

Har du spørgsmål, så skriv til info@falconbmx.dk